Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 250 g Walnüsse, halbiert
- 80 g Semmelbrösel
- 1 Päckchen Backpulver
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Vanillezucker
- 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben, nach Geschmack
- 10 g frischer Ingwer, geschält
- 200 g Rote Rüben, roh, geschält und in Stücken
- 100 g Äpfel, geviertelt und entkernt
- 5 Eier (Größe M)
- 180 g Rohrzucker
- 1 Prise Salz
- 5 EL Wasser, heiß
- 1 EL Orangenlikör (z.B. Grand Marnier)
Zuckerguss
- 200 g Zucker
- 1 - 2 TL Orangenlikör (z.B. Grand Marnier), nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1473 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 Std. 30 Min
Nusskuchen
1 Std.
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Joghurt-Grießkuchen
5h
Apfel-Walnuss-Gugelhupf (zuckerfrei)
2h
Bananenkuchen
1 Std. 15 Min
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 Std.
Apfel-Müsli-Kuchen
1 Std. 20 Min
Karotten-Zucchini-Kuchen mit Frischkäsetopping
2h 10min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min