Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 3 - 4 Äpfel, groß (z. B. Granny Smith)
- 220 g Vollrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 50 g Schlagobers
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- ½ TL grobes Meersalz
- ¼ TL Natron
- 180 g Buttermilch
- Sauerrahm zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1h 30min
Herbstsalat mit Rote-Rüben-Dressing
30min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Rote-Rüben-Torte
1h 40min
Nuss-Sahne-Torte
8h
Italienische Obsttorte
3h 15 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Orient-Waffeln
25 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30 min
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Apfelkuchen satt
1h 30min