Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
抹茶豆乳布丁
- 50 克 黑糖
- 50 克 水
- 200 克 豆漿 ,(無糖)
- 15 克 糖
- 1 茶匙 抹茶粉
- 1 顆 蛋
- 1 顆 蛋白
清酒蒸雞肉
- 200 克 去骨雞腿排 ,切塊(約3公分)
- 1 顆 蛋黃
- 20 克 清酒
- ¼ 茶匙 鹽
- 2 茶匙 日式醬油
- ½ 茶匙 味醂
- 20 克 雪白菇 ,去除根部,剝散
- 20 克 鴻喜菇 ,去除根部,剝散
- 5 克 熟白果 (opcjonalnie)
蛤蜊蔬菜味噌湯
- 20 克 油
- 100 克 紅蘿蔔 ,切絲
- 100 克 洋蔥 ,切絲
- 70 克 新鮮香菇 ,切片
- 1200 克 水
- 200 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
- 80 - 100 克 味噌 (詳見要訣)
- 20 克 蜜紅豆 (顆粒狀) (自製或市售)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1498 kJ / 358 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 4 g