Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz agulha
- 600 g água
- 40 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 250 g tomate em pedaços
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 folha de louro
- 2 cravinhos
- 1000 g coelho cortado em pedaços (1 coelho aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 150 g vinho tinto
- 1 c. sopa de café forte
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3221.2 kJ / 769.9 kcal
- Białko
- 56.9 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1283 mg
Alternatywne przepisy
Frango na Púcara
1h
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Frango com cerveja
40min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Coelho estufado com esparguete
9 Std.
Coelho com feijoca e arroz
1h 10min
Arroz de cabidela
50min
Robalos com feijão-verde
30min
Coelho à transmontana
7 Std. 30 Min
Frango na púcara
50min
Coelho à moda do mediterrâneo
1h 15 min
Coelho à caramela
13h