Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g coentros, mais q.b. p/ servir
- 300 g batata cortada em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 722.5 kJ / 172.7 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 16.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 godz. 5 min
Sopa alentejana
30min
Tomatada
25 min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de agrião com ovo cozido
45min
Creme de agrião e rúcula
2h 45min
Caldo de coentros
1h 20min
Tomatada com ovos escalfados
55 Min
Tomatada de ovos
35 Min
Sopa de cação
40min
Creme de coentros sem batata
30min
Creme de agrião e curgete
35 Min