Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g brauner Zucker
- 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Buttermilch
- 120 g Zuckerrübensirup
- 2 Eier
- 220 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zimt
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Muskat
- 60 g Walnusshälften
- 500 g Birnen, sehr reif, geschält, geviertelt, in Fächer geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1677 kJ / 401 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 Std.
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Pflaumen-Quark-Stollen
12h
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1h 45min
Gewürzkuchen
2h
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 Std.
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Badische Apfeltorte
1h 40min