Urządzenia i Akcesoria
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen200 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Eier2
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 TL
Belag und Fertigstellung
-
Äpfel geviertelt1000 g
-
Zimt1 TL
-
Zwieback in Stücken100 g
-
Butter kalt, in Stücken120 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
48 g
Kalorie
18408 kJ /
4397 kcal
Tłuszcz
235 g
Błonnik
33.6 g
Węglowodany
512 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min