Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Sahne-Kuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Eier2
-
Zucker220 g
-
Milch50 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 Prise
-
Rhabarber in Stücken (3-4 cm)1000 g
-
Wasser100 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
4 g
Kalorie
1406 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.