Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Sahne-Kuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Eier2
-
Zucker220 g
-
Milch50 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 Prise
-
Rhabarber in Stücken (3-4 cm)1000 g
-
Wasser100 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
4 g
Kalorie
1406 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Himmelstorte
1h 40min
Donauwellen
2h 30min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Bananen-Eierlikör-Torte
11h 40min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5h