Schmand-Apfel-Kuchen
TM5 TM6

Schmand-Apfel-Kuchen

4.1 (99 ocen)

Składniki

Hefeteig

  • 250 g Milch
  • 100 g Zucker
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 100 g Butter
  • 600 g Mehl
  • 1 Ei
  • 1 Prise Salz

Belag und Fertigstellung

  • 400 g Schmand
  • 40 g Zucker
  • 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 25 g Speisestärke
  • 800 g Äpfel rot, in dünnen Spalten
  • 60 g brauner Zucker
  • 1 TL Zimt
  • 50 g Mandeln, gehobelt

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
983 kJ / 235 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy