Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Walnuss-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Walnusshälften200 g
-
brauner Zucker200 g
-
Vanilleschote1
-
Eier3
-
Milch300 g
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Kardamom, gemahlen (opcjonalnie)¼ TL
-
Äpfel, säuerlich geschält, in Würfeln (ca. 3 cm)400 g
-
Birnen sehr reif, geschält, in Würfeln (ca. 3 cm)400 g
-
Cranberrys, getrocknet100 g
-
Puderzucker zum Bestäuben20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1340 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2016
28 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Zitronen-Apfel-Tarte
1 godz. 15 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Apfel-Walnuss-Muffins
50 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min