Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Walnusshälften
- 200 g brauner Zucker
- 1 Vanilleschote
- 3 Eier
- 300 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- ¼ TL Kardamom, gemahlen (opcjonalnie)
- 400 g Äpfel, säuerlich, geschält, in Würfeln (ca. 3 cm)
- 400 g Birnen, sehr reif, geschält, in Würfeln (ca. 3 cm)
- 100 g Cranberrys, getrocknet
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1340 kJ / 320 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Striezel
2h 20 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Badische Apfeltorte
1h 40 min.
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Apfel-Walnuss-Muffins
50 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 Std.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20 min.
Apfelrahmkuchen
1h 50min