Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto
TM5 TM6

Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto

4.2 (5 ocen)

Składniki

Muffin

  • 125 g di burro, a pezzi, + q.b. per imburrare
  • 250 g di farina tipo 00
  • 110 g di farina di mais tipo fioretto
  • 55 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di lievito in polvere
  • ½ cucchiaino di sale fino
  • 2 uova, medie (circa 60 g)
  • 250 g di latte

Maionese all'aneto

  • aneto fresco, le foglioline, q.b.
  • ¼ di cucchiaino di sale fino
  • pepe nero macinato q.b.
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 1 cucchiaino di cren
  • 300 g di maionese
  • 36 gamberi di media grandezza, sgusciati, cotti

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
567 kJ / 136 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
10.1 g
Tłuszcz
10.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy