Wersje kompatybilne
Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Muffin
- 125 g di burro, a pezzi, + q.b. per imburrare
- 250 g di farina tipo 00
- 110 g di farina di mais tipo fioretto
- 55 g di zucchero
- 1 cucchiaio di lievito in polvere
- ½ cucchiaino di sale fino
- 2 uova, medie (circa 60 g)
- 250 g di latte
Maionese all'aneto
- aneto fresco, le foglioline, q.b.
- ¼ di cucchiaino di sale fino
- pepe nero macinato q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 cucchiaino di cren
- 300 g di maionese
- 36 gamberi di media grandezza, sgusciati, cotti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 567 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porcini al funghetto
50 min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Blinis alle erbe aromatiche e caprino
1h
Mousse di scampi e sogliole
35min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 Std.
Zuppa bianca di frutti di mare al rafano e funghi
1h 30min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min
Zuppa Thai piccante di pesce
40min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1h 45 min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1h
Parfait Piña Colada
1h 20 min