Wersje kompatybilne
Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi al mandarino
- 400 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e in quarti
- 2 mandarini, preferibilmente biologici
- 60 g di fecola di patate + q.b.
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Condimento
- 6 capesante
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di zucchine a rondelle (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto alla genovese (vegan)
10 Min
Mix di farine per dolci (senza glutine)
10 Min
Pasta frolla (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Spaghetti paurosi con polpettine occhio
1 godz. 30 min
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Ravioli asparagi e bottarga
45 dk
Pain au chocolat (senza glutine)
4sa
Burro Montpellier
Brak ocen
Creme brûlée (senza lattosio)
25 min
Crocchette (senza glutine)
5 Std. 5 Min
Tortini di cioccolato all'olio e crema inglese (per 2 persone) (senza glutine)
50 dk