Wersje kompatybilne
Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi al mandarino
- 400 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e in quarti
- 2 mandarini, preferibilmente biologici
- 60 g di fecola di patate + q.b.
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Condimento
- 6 capesante
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di zucchine a rondelle (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse salmone e aneto
10min
Gelato agrodolce al cetriolo
8 Std. 20 Min
Crumble ai frutti rossi (senza glutine)
45 min
Salmone con crema di barbabietola e cumino
30 min
Pain au chocolat (senza glutine)
4 Std.
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25 min
Dolce mandorle e carruba al vapore
1h 20min
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Salmone in crosta di mandorle con tagliatelle agli asparagi
45 min
Crêpes (senza glutine)
50 Min
Passata di finocchi con ragù di calamari
1 Std.
Pasta per pizza (senza glutine)
2ωρ. 10 λεπτ.