Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Mandeln
- 370 g Butter, weich, in Stücken
- 370 g Zucker
- 500 g Mehl
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 120 g Haferflocken, fein
- 500 g rote Johannisbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 Std. 20 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Zwetschgenkuchen
2h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min