![Annin tofu (gelatina de almendra) Annin tofu (gelatina de almendra)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/293f7cdb-f053-40be-a4bf-7dcc86113e80/Derivates/fb6e82ba-c49e-4227-858d-bb86e66f5239.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de azúcar refinada
- 80 g de almendras fileteadas, remojadas en agua por una noche
- 5 g de grenetina en polvo
- 400 g de leche
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- frutos rojos de temporada, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agua fresca de lima y epazote
5 Min
Gelatina de café y almendras
1 Std. 15 Min
Chiles en nogada
1 Std.
Gelatina de rompope
5u. 20min
Claras batidas
5 Min
Pudín de tapioca y arroz
1 Std. 10 Min
Ceviche con chile chipotle
15 Min
Mole Express
50 Min
Mousse de mamey
2h
Dulce de tapioca
1 Std.
Gelato de mamey
35 Min
Margarita de pepino y chile piquín
5 Min