![Salsa de xoconostle y morita asado Salsa de xoconostle y morita asado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7A928607-0121-49BF-88F8-CBCC8AC89FC4/Derivates/9B7D3AE7-186E-46C4-BC5D-B27A439515F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, con cáscara
- 4 chiles morita, sin tallo ni semillas
- 5 xoconostles, pelados, sin semillas
- 20 g de aceite
- 250 g de jitomate guaje
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de azúcar, opcional
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de camarón
40 Min
Nieve de nopal con limón
5 Min
Chileatole de grano y verdolagas
30 Min
Caldo de camarón
25 Min
Mole de olla
35 Min
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
6h
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Adobo básico
30 Min
Caldo de nopales con chile morita
30 Min
Pulpo en chile morita TM6
1 Std. 30 Min
Ceviche de marlin
25 Min
Salsa de molcajete
10 Min