Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, con cáscara
- 4 chiles morita, sin tallo ni semillas
- 5 xoconostles, pelados, sin semillas
- 20 g de aceite
- 250 g de jitomate guaje
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de azúcar, opcional
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde cruda
5min
Salsa verde cocida
30min
Sopa de lima yucateca
40min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Chile manzano en vinagre
10min
Chiles rellenos de fruta
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40min
Salsa de chile manzano
10min
Salsa roja de chile habanero
10min
Calabaza en tacha
1h 15min
Atole de guayaba
40min