Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Buttermilch
- 140 g Grieß, Weichweizen (z.B. Nockerlgrieß)
- Salz zum Abschmecken
- Weizenmehl, griffig für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter
- 150 g Semmelbrösel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1915 kJ / 458 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafaloab mit Kraut
1 Std. 15 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50min
Zucchini-Nuss-Brownies
50min
Couscousknöderl mit Sesam
40 min
Schinken-Käse-Rauten
35min
Brezerl
9 godz. 10 min
Orangen mit Mandelschaum
1 Std. 50 Min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55min
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6 godz.
Schulapfel
2h 30min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min