Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen

Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen

4.6 33 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • frischer Salbei Blättchen abgezupft
    3 EL
  • Semmelbrösel
    100 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    220 g
  • Wasser
    800 g
  • Weizenmehl, griffig
    100 g
  • Hartweizengrieß, fein
    40 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Bröseltopfen
    250 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 501 kcal / 2095 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...