Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL frischer Salbei, Blättchen abgezupft
- 100 g Semmelbrösel
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 220 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 800 g Wasser
- 100 g Weizenmehl, griffig
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Bröseltopfen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 501 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 Std.
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 min
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1h 25 min
Semmelknödel
50 Min
Käsespätzle
45 min
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2 godz. 15 min
Wälder Käsknöpfle
55 λεπτ.
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min