Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manteiga
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g agrião
- 10 g sementes de mostarda
- 1 pitada de sal
Pão
- 250 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 gemas de ovo
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
-
50
g açúcar
lub 30 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bôla de carne em vinha de alhos
8 Std.
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
45 min
Kouglof
5 Std.
Torrão
3 Std.
Pãezinhos recheados com cogumelos
1h 20min
Crème au Moulin Vert
40 min
Coroa de pães
9 Std. 30 Min
Chamuças de batata e coentros
45 min
Focaccia recheada
1h 25 min
Vianinhas recheadas
50 min
Quente e frio
8 Std.
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1h