Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65
- 10 g açúcar
- 30 g água
- 100 g manteiga
Recheio
- 100 g avelã
- 2 ovos
- 130 g açúcar
- 90 g manteiga
- 130 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
- 50 g água
- 200 g leite condensado cozido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2002.2 kJ / 478.6 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 43.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate e noz
1h
Tarte fresca de maçã
6 Std.
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 Min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1 Std. 30 Min
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Cheesecake de chocolate
4 Std. 10 Min
Terrine de chocolate
8h
Taça dos reis
8h
Peras a vapor com massa folhada
1h
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1 Std. 20 Min