![Risotto aux petits pois-carotte Risotto aux petits pois-carotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65037153-A12C-4A03-9D96-2A48417CF9FB/Derivates/e409524f-cd0e-4e9f-bd5b-1f4849c5b412.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, coupées en tronçons
- 200 g de petits pois surgelés
- 1150 g d'eau
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux
- 70 g d'échalotes
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 100 g de vin blanc
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2668.2 kJ / 638.3 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto végétarien
35 Min
Penne à la crème de chou-fleur
1h
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Patoto petits pois jambon
30min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 Min
Riz express aux légumes
25min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto au potiron
35 Min
Risotto à la tomate et au parmesan WW (ex- Weight Watchers®)
30min