Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, coupées en tronçons
- 200 g de petits pois surgelés
- 1150 g d'eau
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux
- 70 g d'échalotes
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 100 g de vin blanc
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2668.2 kJ / 638.3 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne à la crème de chou-fleur
1 Std.
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35 Min
Patoto petits pois jambon
30 Min
Riz express aux légumes
25 Min
Risotto chèvre-brocoli
45 Min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 min
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
20 min
Risotto de potiron au lait de coco
40 Min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 Min
Risotto au potiron
35 Min