Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
aceite de nuez
lub aceite de girasol (para engrasar) - 150 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 150 g de harina integral de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada instantánea
- 15 g de miel (opcjonalnie)
- 200 g de agua
- 120 g de nueces peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 661.1 kJ / 158.1 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pan de frutas y frutos secos
2h 55min
Pan integral con muesli
4h
Pan de aceitunas
3 Std.
Panecillos con semillas de amapola
2 Std. 40 Min
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 godz. 50 min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min.
Pan rústico de cúrcuma
9 godz. 30 min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15 min.
Pan de cinco semillas
1h 50 min.
Pan integral de molde
3 Std.