Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de avellanas tostadas
- 100 g de chocolate con leche y avellanas (en trozos)
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 350 g de leche entera
- 2 huevos
- 80 g de azúcar
- 20 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 8.79 g
- Węglowodany
- 30.56 g
- Tłuszcz
- 29.33 g
- Błonnik
- 1.83 g
Alternatywne przepisy
Helado de stracciatella
8u. 15min
Polos de mascarpone y mango
4h 20min
Brazo helado de chocolate
7ωρ.
Helado de chocolate
12h
Helado de menta y chocolate
8u. 15min
Helado rápido de avellanas
5min
Helado de pistacho
8u. 15min
Helado mantecado de chocolate y café
4h 15min
Helado de sabayón
8u. 15min
Helado de chocolate blanco
12 godz. 10 min
Helado de dulce de leche
12h 20min
Trufas de café
8h 30min