![Helado de gianduja Helado de gianduja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9217AAC2-EEFF-4C98-ABA6-837D06A17915/Derivates/B87694C5-32E2-43E8-A0BD-3C9754CE7672.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de avellanas tostadas
- 100 g de chocolate con leche y avellanas (en trozos)
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 350 g de leche entera
- 2 huevos
- 80 g de azúcar
- 20 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 8.79 g
- Węglowodany
- 30.56 g
- Tłuszcz
- 29.33 g
- Błonnik
- 1.83 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6hod. 10min
Helado de pistacho
8 Std. 15 Min
Helado de cheesecake
4 godz. 25 min
Palitos de queso con beicon y semillas
35 min
Helado de lima
5min
Helado de carrot cake
6h
Crema helada de limón
10min
Helado de stracciatella
8 Std. 15 Min
Helado mantecado de chocolate y café
4 godz. 15 min
Helado de lemon curd con crujiente de piñones y caramelo de regaliz
9h 15min
Helado de yogur
6h 15min
Polos de semifrío de frambuesa
8h 30min