Macaroni à la bolognaise

Macaroni à la bolognaise

2.5 359 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de champignons de Paris frais coupés en deux
    200 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de carotte coupée en tronçons
    50 g
  • de viande de bœuf hachée
    300 g
  • de vin rouge
    50 g
  • de sucre en poudre
    1 pincée
  • de sel de céleri
    ¼ de c. à café
    ¼ de c. à café de sel
  • d'eau
    300 g
  • de fromage râpé
    100 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de poivre moulu
    ¼ de c. à café
  • feuille de laurier
    1
  • de pâtes sèches type macaroni
    350 g
  • de concentré de tomate
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 385.3 kcal / 1626.5 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 46.2 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 280 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...