Vol-au-vent con cruditès e gamberi

Vol-au-vent con cruditès e gamberi

4.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
  • latte q.b.
  • tuorlo leggermente sbattuto
  • farina tipo 00
Salsa
  • 20 g di cipolline in salamoia
  • 20 g di cetriolini sott'aceto
  • 10 g di capperi sotto sale
  • 10 grani di pepe rosa
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di maionese
  • 10 g di senape
  • 1 cucchiaio di Vodka
Gamberi
  • 300 g di acqua
  • 50 g di aceto
  • 250 g di code di gambero fresche pulite
  • 1 carota pelata
  • 1 sedano rapa
  • 2 zucchine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.3 g
Kalorie 3832 kJ / 916 kcal
Tłuszcz 71.1 g
Węglowodany 46.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...