Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- latte q.b.
- tuorlo leggermente sbattuto
- farina tipo 00
Salsa
- 20 g di cipolline in salamoia
- 20 g di cetriolini sott'aceto
- 10 g di capperi sotto sale
- 10 grani di pepe rosa
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 150 g di maionese
- 10 g di senape
- 1 cucchiaio di Vodka
Gamberi
- 300 g di acqua
- 50 g di aceto
- 250 g di code di gambero fresche, pulite
- 1 carota, pelata
- 1 sedano rapa
- 2 zucchine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3832 kJ / 916 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 71.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porcini al funghetto
50 dk
Mousse di salmone su tartine di segale
15 Min
Rosette al salmone e gamberetti (senza glutine)
2 Std. 5 Min
Gamberi in salsa cocktail
10 Min
Salsa alla reggiana
15 Min
Fagottini di granchio
35 dk
Zuppa di aragosta
1sa
Éclair con caramello al burro salato
19h
Arroz caldoso
1 Std. 10 Min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 Min
Insalata fredda di polpo e patate
50 dk
Sardenaira alla sanremasca
3h 10min