Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
lub 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Husarenkrapfen
1 Std. 50 Min
Terrassensterne
1 Std. 30 Min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2 Std. 40 Min
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2 Std.
Nougatstangen
2 Std.
Walnussgebäck
4u.
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.
Nougatknöpfe
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Lebkuchen
9 godz. 45 min
Linzer Plätzchen
4u.
Drip-Cake-Plätzchen
1 Std. 10 Min
Ostereier-Kekse
2 Std.