Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 290 g Milch
- ¾ TL Salz
Nussfüllung und Fertigstellung
- 80 g Haselnüsse
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Zucker
- 40 g Milch
- 1 Ei, verquirlt
- 2 EL brauner Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2h 15 min
Nuss-Striezel
1j 30 menit
Hefezopf
3sa
Zwetschgen-Datschi
2j 30 menit
Nussschleifen
2j
Puddingschnecken
2j
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15 min
Rotweingugelhupf
1 Std. 40 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1j 30 menit
Rotweinschnitten mit Kirschen
1j
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2j 30 menit
Schwäbische Flachswickel
45 Min