Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkler Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 3 EL Kakao
Mürbeteigboden
- 100 g Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Eigelb
Füllung und Belag - Zubereitung der Torte
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 20 g Speisestärke
- 60 g Kirschwasser
- 60 g Puderzucker
- 100 g Kirschkonfitüre
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2294 kJ / 548 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Käse-Sahne-Torte
2h
Biskuit
1h 50 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Vanille-Buttercreme-Torte
7 Std.
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Käse-Sahne-Torte
6h