Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 400 g Sahne
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 60 g Mehl
- 30 g Speisestärke
- 15 g Kakaopulver
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 2 Dosen Mandarinen (à 175 g Abtropfgew.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 978 kJ / 233 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Pfirsich-Biskuitrolle
2h 10 min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Käse-Sahne-Torte
6h
Blaubeer-Biskuitrolle
5 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Donauwellen
2h 30min
Biskuit
1h 50 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.