
Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf "Take five"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch300 g
-
Hefe (20 g), zerkrümelt½ Würfel
-
Zucker80 g
-
Weizenmehl Type 550550 g
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
Ei verquirlt1
-
Hagelzucker20 g
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
120 kcal /
503 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy