Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 80 g Zucker
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- 20 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2 Std. 20 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Hefezopf
3 Std.
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Dinkelkranz
4 Std.
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 Std. 15 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 Std. 40 Min