Wersje kompatybilne
Kartoffel-Kürbis-Auflauf mit Wirsing und Cabanossi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Gouda, jung, in Stücken (2 cm)
- 500 g Wirsing
- 1 TL Salz und 4 Prisen zum Würzen
- 40 g Butter
- 25 g Mehl
- 250 g Wasser
- 250 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat, frisch gerieben
- 500 g festkochende Kartoffeln, mittelgroß, längs geviertelt
- 250 g Cabanossi
- 250 g Hokkaido-Kürbis, ungeschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2936 kJ / 702 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Kohlrabi-Hähnchen-Auflauf
1 Std. 25 Min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Steckrüben-Pie
1 Std. 50 Min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 Std. 25 Min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 Std. 10 Min
Wirsing-Lachs-Lasagne
1 Std. 20 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h
Grünkohl-Kartoffel-Gratin mit Lachs
1 Std. 10 Min