Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gouda, mittelalt, in Stücken
- 300 g Grünkohl, frisch, in Stücken
- 300 g Wasser
- 200 g Schmand
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 30 g Tomatenmark
- 2 TL Paprika edelsüß
- 400 g Spätzle, frisch aus dem Kühlregal (z.B. von Henglein)
- 300 g Mettwurst, geräuchert, in Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 518 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Kürbis-Auflauf mit Wirsing und Cabanossi
1h 35min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 Std.
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Kohlrabi-Hähnchen-Auflauf
1h 25min
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 20 Min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 Std. 40 Min
Grünkohl-Lasagne
1 Std. 10 Min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1h 25min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 Std. 10 Min
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h