Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Ziegengouda, in Stücken
- 400 g Wirsing, in Stücken, Strunk entfernt
- 1 TL Kümmel, ganz
- 600 g Kartoffeln, in Scheiben (4 mm)
- 150 g Cabanossi, in Scheiben (5 mm)
- Öl zum Einfetten
- 450 g Geflügelfond
- 100 g Sahne
- 30 g Mehl
- 30 g Butter
- 1 EL Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2810 kJ / 671 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Lachs-Lasagne
1 Std. 20 Min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Porree-Schinken-Auflauf
1 Std. 20 Min
Grünkohl-Lasagne
1 godz. 10 min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1h 25min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2 godz.
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1u.
Wirsing-Möhren-Curry
1 godz. 10 min
Kartoffel-Kürbis-Auflauf mit Wirsing und Cabanossi
1h 35min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 godz. 10 min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min