Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 4 ovos frios
- 25 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 2 dentes de alho
- 400 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 6 fatias de presunto
- 200 g queijo ricota
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1563.8 kJ / 373.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 713.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de frango com milho
1h 15min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 Std. 40 Min
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45min
Bifes com puré de pastinaca e cenoura, cebola caramelizada e tiras estaladiças de pastinaca
1h
Gozleme (pão turco de frigideira recheado)
1 Std. 40 Min
Bola doce mirandesa
1h 50 min.
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Quadrados de melancia
7h
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Piza branca de Inverno
1 Std. 25 Min
Brioche de presunto e queijo
45min
Cheesecake japonês
1h 45min