Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water, room temperature
-
1
tsp sugar
lub 1 tsp diastatic malt powder -
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast (8 g) - 400 g bread flour, plus extra for dusting
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
Margherita topping
- 200 g mozzarella, cut into pieces
- 250 g chopped tomatoes, canned
- 2 - 3 pinches salt, to taste
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 15 fresh basil leaves, torn into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2h 10min
Paris Dakar
5min
Smalec (pork rillettes)
3 Std. 10 Min
Marinated peppers
55 Min
Sicilian prawn salad
40min
Shrimp Louie Salad
1 Std. 30 Min
Pizza Margherita
2h 10min
Galapagos Mocktail
10min
Pizza Margherita
2h 10min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Fish fingers with tomato sauce
50 Min
Breakfast Sandwich
1h