Choux au Craquelin with Raspberry White Chocolate Cream

5.0 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pieces

Składniki

White chocolate cream base
  • white chocolate small pieces or callets
    150 g
  • whipping cream (min. 30% fat)
    250 g
Raspberry filling
  • fresh raspberries
    300 g
    300 g frozen raspberries
  • sugar
    30 g
Crumble
  • butter room temperature, in pieces
    80 g
  • sugar
    70 g
  • plain flour
    80 g
Steamed dough
  • water
    250 g
  • butter cut in pieces
    90 g
  • sugar
    10 g
  • salt
    ½ tsp
  • plain flour
    150 g
  • eggs
    4
White chocolate cream
  • mascarpone cheese heavily chilled, divided into pieces
    250 g
Assembly
  • icing sugar (opcjonalnie) to dust

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 219.5 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1894.5 kJ / 452.8 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...