
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast crumbled - 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 400 g strong white bread flour plus extra for flouring
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 3 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 300 g tinned chopped tomatoes
- 2 - 3 sprigs fresh basil leaves only
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 660 kcal / 2760 kJ
- Białko
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Węglowodany
- 105.6 g
- Błonnik
- 7.2 g