Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 3 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 300 g tinned chopped tomatoes
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2760 kJ / 660 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 105.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Dough
1 Std.
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Pizza Diavola
1 Std. 30 Min
Happy Veggie Empanadas
1 Std. 10 Min
Pretzels
1 Std.
Fruit Nectar
10 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
American-style Pancakes
40 Min
Baguettes
3h 45min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 godz. 25 min
Milk Bread
2 Std. 20 Min