Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Lava Cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
8 portion
Składniki
-
cocoa powder1 tbsp
-
dark chocolate coins couverture350 g
-
unsalted butter cut in cubes (2 cm), plus extra for greasing150 g
-
light brown sugar150 g
-
salt1 pinch
-
eggs6
-
egg yolks2
-
vanilla bean paste1 tsp
-
plain flour75 g
-
whipping cream (35% fat)150 g
-
fresh raspberries to serve150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
132.2 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
3017.8 kJ /
718.5 kcal
Tłuszcz
51.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
31.7 g
Węglowodany
55.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream
8 godz. 30 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3 godz. 45 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min
Super Soft Cinnamon Rolls
1 godz. 35 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 godz. 10 min
Chocolate Fondants (Lava Cakes)
40 min
Pistachio cream
15 min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min
Chocolate Babka
3 godz.
Gratin dauphinois
50 min