
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 60 g water
- 70 g unsalted butter room temperature
- 115 g sour cream, any type
- 70 g sugar
- 485 g bread flour
- 1 tsp salt
- 1 tbsp active dry yeast
- 2 egg, large (65-70 g)
- bread flour to dust
- vegetable oil to grease
Filling
- 60 g unsalted butter melted
- 170 g brown sugar
- ¼ tsp vanilla extract, natural
- 2 tsp cinnamon, ground
- ⅛ tsp salt
- 115 g raisin, all varieties (opcjonalnie)
- 60 g pecan nut, chopped
Glaze
- 140 g sugar
- 115 g cream cheese room temperature
- ⅛ tsp cinnamon, ground
- ¼ tsp vanilla extract, natural
- 2 tsp heavy cream, 35% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 450.8 kcal / 1886.1 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Węglowodany
- 63 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 280.2 mg