
Urządzenia i Akcesoria
蝦仁餛飩湯
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 人份
Składniki
-
高麗菜葉 ,切塊300 克
-
鹽2 ¼ 茶匙
-
豬絞肉150 克
-
水15 克
-
醬油15 克
-
米酒10 克
-
白胡椒粉¾ 茶匙
-
蝦仁120 克
-
餛飩皮20 片
-
蒜頭5 克
-
蔥 ,只取蔥白5 克
-
薑5 克
-
香油1 ½ 大匙
-
肉類高湯 (大骨或雞肉皆可)1200 克
-
魚露1 茶匙
-
榨菜40 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
366.5 kcal /
1517 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
22.5 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

回家喝湯
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan