Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken galantine
- 150 g mixed capsicum (e.g. red, green, yellow), cut into pieces
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g boneless chicken thighs, cut into pieces
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried mixed herbs
- 500 g water
Dill yoghurt sauce
- 10 - 15 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 300 g plain yoghurt (see Tips)
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Fish balls with yoghurt sauce
1h 50 min
Stuffed tomatoes
50 Min
Mole verde with chicken
1h
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 Std. 15 Min
Tuna dip
15 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM5)
4 Std.
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10 min
Steamed lemon cake
2h 20 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Cucumber soup with prawn skewers
Keine Bewertungen
Eggplant rotolo
1 godz. 40 min