Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken galantine
- 150 g mixed capsicum (e.g. red, green, yellow), cut into pieces
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g boneless chicken thighs, cut into pieces
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried mixed herbs
- 500 g water
Dill yoghurt sauce
- 10 - 15 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 300 g plain yoghurt (see Tips)
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Cheese spread
1 Std.
Garlic mushrooms
25 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2 Std. 30 Min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Little piggy faces
2 Std. 30 Min
Seafood panzanella
1 Std.
Herbed chicken hors d'oeuvres
35min
All-in-one 'roast' beef
1 Std. 30 Min
Salmon with yoghurt dressing
55 min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50min