泰式椰香燉肉塊

泰式椰香燉肉塊

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份

Składniki

  • 椰子油
    15 克
  • 紅蔥頭
    25 克
  • 新鮮南薑 ,切片
    15 克
  • 新鮮檸檬香茅
    3 隻
  • 新鮮檸檬葉
    3 片
  • 梅花肉 ,切塊(約2公分)
    500 克
  • 新鮮草菇 (opcjonalnie) ,切片
    170 克
  • 新鮮紅辣椒 ,去蒂頭,略拍扁
    20 克
  • 椰奶
    400 克
  • 紅糖
    1 茶匙
  • 魚露
    10 克
  • 小蕃茄 ,對半切
    150 克
  • 蘆筍 ,切段
    70 克
  • 檸檬汁
    15 克
  • 新鮮香菜 ,根部切段,葉子裝飾用
    3 枝

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 715.4 kcal / 2990.5 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 66.6 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...