Curry Chicken

Curry Chicken

4.7 147 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portions

Składniki

  • whole chicken legs cut in pieces (3-4 cm)
    3
  • curry powder to season
    20 g
  • salt to season
    2 tsp
  • dried chillies deseeded and soaked to soften, cut in 5 cm length
    15 - 20
  • garlic cloves peeled
    3
  • shallots peeled
    10
  • candlenuts (buah keras)
    5
  • fresh turmeric peeled
    10 g
  • fresh galangal (lengkuas) peeled
    10 g
  • vegetable oil
    60 g
  • water
    120 g
  • fresh curry leaf leaves only
    1 stalk
  • fresh lemongrass white part only, smashed
    2 stalks
  • potatoes cut in small wedges
    2
  • fresh coconut milk
    200 - 240 g
  • sugar
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453 kcal / 1895 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...