Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Schalotten, halbiert
- 10 g Butter
- 400 g Erbsen, tiefgekühlt
- 150 g Milch
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Muscheln
- 1 TL Zitronensaft, etwas mehr für die Muscheln
- 4 Scheiben Frühstücksspeck
- 8 Jakobsmuscheln
- etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- schwarze Sesamsamen zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1835 kJ / 438 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 Min
Jakobsmuscheln sous-vide in Zitronenbuttersauce
1 Std. 10 Min
Spargel Bowl mit Lachs und Kräuteröl
1 Std. 10 Min
Meeresfrüchte Korma
40min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40min
Smoked Salmon Roulade
1h 55min
Auberginen-Millefeuille mit Jogurt und Senfsauce
40min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1 Std. 50 Min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45 Min
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Andalusische Fischsuppe
50 Min