Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Schalotten, halbiert
- 10 g Butter
- 400 g Erbsen, tiefgekühlt
- 150 g Milch
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Muscheln
- 1 TL Zitronensaft, etwas mehr für die Muscheln
- 4 Scheiben Frühstücksspeck
- 8 Jakobsmuscheln
- etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- schwarze Sesamsamen zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1835 kJ / 438 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gin-Tonic-Saibling mit gehobelter Feldfrucht und Petersilien-Mayonnaise
24h
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 godz. 20 min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45 min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min
Ossobuco sous-vide
13 Std.
Rindfleisch-Tatar
30 min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1 Std. 50 Min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Lachstatar auf Avocadomus
15 Min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Bowl mit schwarzem Reis, Hühnerfleisch und Pilzen
40 min