Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Rinderknochen, in Stücke geschnitten (siehe Tipp)
- 1400 g Wasser
- 1 Zwiebel, halbiert
- 5 - 6 cm frischer Ingwer, geschält und in Scheiben
- 1 Stängel Zitronengras, frisch, halbiert, in Stücken
- 1 Zimtstange
- 2 Sternanise
- 3 Gewürznelken
- 1 TL bunte Pfefferkörner
- 1 TL Koriandersamen, ganz
- 1 TL Fenchelsamen, ganz
- 2 Frühlingszwiebeln
- 1 rote Chili, frisch
- 2 Bio-Limetten
- 300 - 350 g Rinderfilet-Steak
- 70 - 80 g Fischsauce, nach Geschmack
- 40 - 50 g Sojasauce (salzreduziert), nach Geschmack
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 8 - 10 Zweiglein Koriander, frisch, Blättchen abgezupft
- 6 - 8 Zweiglein Minze, frisch, Blättchen abgezupft
-
2
Zweiglein Thai-Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft
lub 2 Zweiglein Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft - 200 g Reisnudeln, flach (ca. 6 mm breit)
- Wasser, kochend, für die Reisnudeln
- ¼ TL Salz zum Abschmecken (opcjonalnie)
- 100 g Sojabohnensprossen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 907 kJ / 216 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scharfe-Hühnersuppe
1 Std. 15 Min
Pad Thai mit Huhn
30 min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2j
Kokoseintopf
50 menit
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 Std. 15 Min
Asiatisches Schmorfleisch
2j 30 menit
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1j
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10 min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1j
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45 Min
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2 Std. 50 Min