Urządzenia i Akcesoria
Penne with Mussels
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves onlyfresh flat-leaf parsley leaves only4 - 5 sprigs
-
water250 g
-
fresh mussels scrubbed and debearded1000 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
shallots halved30 g
-
garlic cloves3
-
⅓ tsp dried chilli flakes, small, deseededfresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded1
-
dry white wine (opcjonalnie)50 g
-
cherry tomatoes halved120 g
-
tomato purée40 - 50 g
-
salt1 pinch
-
penne or similar short dried pasta350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Menu: Cod with Clams and Stuffed Sweet Potatoes; Chocolate Pears
Brak ocen
Spaghetti Vongole
40 min
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5 godz. 15 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 godz. 15 min
Russian salad
1 godz. 15 min
Vietnamese Beef Pho
1 godz. 45 min
Irish Coffee
10 min
Sous-Vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12 godz. 45 min
Chicken, Rice and Green Beans with Ginger and Spring Onion Oil
1 godz. 20 min
Seafood Soup
Brak ocen
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Seafood Risotto
40 min