Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only - 250 g water
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g shallots, halved
- 3 garlic cloves
-
1
fresh red chilli, small, deseeded
(opcjonalnie)
lub ⅓ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie) - 50 g dry white wine (opcjonalnie)
- 120 g cherry tomatoes, halved
- 40 - 50 g tomato purée
- 1 pinch salt
- 350 g penne or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Leftover Vegetable Stock
50 Min
Cooking potatoes
45 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 Min
Roast Potatoes (Betty) Metric
1h 15min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min
Steamed Peas and Sweetcorn
15 Min
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45 Min
White Long-grain Rice
35 Min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 godz. 10 min