Gyozas (empanadillas japonesas)

Gyozas (empanadillas japonesas)

4.5 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 unidades

Składniki

  • de salsa de soja
    100 g
  • de vinagre de arroz
    25 g
  • de jengibre fresco en trozos
    10 g
  • diente de ajo pequeño
    1
  • de hojas de espinaca frescas
    30 g
  • de maicena
    ½ cucharadita
  • de cebolleta
    30 g
  • de aceite de sésamo tostado
    2 cucharadas
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de setas shiitake frescas
    30 g
  • de carne picada de cerdo
    80 g
  • obleas para gyoza congeladas (descongeladas)
    24
  • de agua
    200 g
  • de guindilla seca desmenuzada
    1 pellizco
  • de semillas de sésamo tostado
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 74 kcal / 309 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...