Nigiri sushi

Nigiri sushi

4.8 77 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Arroz
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de vinagre de arroz
    50 g
  • de azúcar
    15 g
  • de agua
    1000 g
  • de arroz de grano redondo
    300 g
Nigiri sushi
  • wasabi en pasta para unir el pescado
  • de salmón fresco sin piel ni espinas (en lonchas de 6-12 mm de grosor y de aprox. 2,5x5 cm)
    150 - 200 g
    100 g de lomo de atún rojo, (en lonchas de 6-12 mm de grosor y de aprox. 2,5x5 cm)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 237 kcal / 990 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...