Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 3 dentes de alho
- 250 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g cogumelos frescos
- 30 g azeite
- 300 g tomate maduro cortado em quartos
- 360 g atum em lata escorrido (aprox. 4 latas)
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g leite
- 60 g farinha
- 20 g manteiga
- 1 c. chá de sumo de limão
- 200 g placas de lasanha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2137.7 kJ / 510.9 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 487 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1h 10min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne de atum com manjericão
35min
Lasanha
1h 30min
Lasanha
50min
Lasanha de frango e espinafres
1 godz. 40 min
Canelones de salmão
1h
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min
Lasanha de atum e espinafres
1h 15min
Bacalhau com natas
40min
Bacalhau à comadre
1h 10min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50min