Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g pão partido em pedaços
- 500 g água
- 90 g azeite
- 150 g cebola
- 4 dentes de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1910.4 kJ / 456.6 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1034.6 mg
Alternatywne przepisy
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1 Std. 10 Min
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1小时
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Favas guisadas
50min
Bacalhau espiritual
50min
Tomatada
25min
Bolo rançoso de Pavia
1 Std. 30 Min
Poejada
45 Min
Pudim vegetariano
1小时
Sopa de cação
40min
Açorda alentejana de bacalhau
30min