Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g nabiças
- 250 g feijão-branco cozido e escorrido
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 80 g nabo cortado em pedaços
- 170 g batata cortada em pedaços
- 350 g abóbora cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 608.1 kJ / 145.3 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 425.9 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35min
Sopa do campo
40 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de agriões
40 min
Sopa de agrião
35min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35min